Magyarország legfiatalabb sportcsatornája - a Digi Sport - mostantól a Váci úti országos Digi székházból folytatja a műsorszórást.

 

 
A döntés mögött egészen egyszerű okok állnak: a csatorna kinőtte a korábbi stúdiót, valamint a vezetőség ráeszmélt, hogy hosszú távon jobban járnak, ha a műsorgyártást saját kézbe veszik és búcsút intenek a Sanoma szerkesztőségének. A költségek csökkentése ugyanis elengedhetetlen a jelenkori nehéz időkben. 

A napokban adták át azt az épületrészt, amely az anyacég ügyfélszolgálatának adott otthont korábban, így az átalakítási munkálatok még most is folynak. A csatorna egyik főszerkesztőjét, Edőcs Zoltánt kértük meg, hogy röviden vázolja a változások mibenlétét. Elmondta, hogy a váltás mögött nem csupán anyagi okok állnak, hanem a műsorok színvonalát szeretnék emelni, mivel egyre több saját gyártású műsor is készül. A Bajnokok ligája sorozat jogainak megszerzése pedig a hatalmas kiadások ellenére hosszú távon valószínűleg jót fog tenni a kasszának. A Digi által kínált műholdas szolgáltatás - akárcsak a többi Digi "termék" - brutális konkurenciát teremtett az eddig uralkodó két nagy szolgálatónak, a UPC-nek és a T-csoportnak. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az internet és a televízió szolgáltatások díjai az elmúlt évek során a felére csökkentek. A csatornáról elterjedt pénzügyi problémák sokkal inkább tudhatóak be a tulajdonos - egyébként jól bevált - üzletpolitikájának.

 
Az erdélyi magyar milliárdos, Teszári Zoltán tulajdonban lévő csatornán olyan népszerű sporteseményeket követhetünk figyelemmel, mint az UEFA Bajnokok Ligája, az Európa Liga, a német Bundesliga, valamint az angol bajnokság. Ahhoz, hogy ezen műsorok a legjobb minőségben jussanak el a nézőkhöz, elengedhetetlen volt a székhelyváltás. 
 
 

 
A csatorna december közepétől HD minőségben sugároz majd. A legutóbbi ATP World Tour Final például már HD minőségben jutott el a képernyőkre. A nagyfelbontású közvetítés a korábbi székhelyen a technikai és személyi feltételek hiányában megvalósíthatatlannak bizonyult. Ezen felül a konkurenciaharc jegyében is lépni kellett. Magyarország három versengő nagy sportcsatornája közül a Digi Sport kezdte el elsőként a HD sugárzásra való átállást. Az egy más kérdés, hogy a Sport 1 már be is fejezte az erre vonatkozó munkálatokat, így a kezdeti előnyből hirtelen lépéshátrányba került a csatorna, de csak pár napra.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Az új székhelyhez új stúdió is dukál. A már jól megszokott kék-fehér-zöld színkombináción nem változtattak, a stúdió elrendezése azonban alapjaiban is megváltozott. Az új stúdióberendezés lehetővé teszi, hogy eseményspecifikusan rendezzék át azt. Lényeges ugyanis, hogy  a stúdió egy esetleges élő futballmérkőzés után pár perccel már alkalmas legyen egy egészen más elrendezéssel, más háttérrel, más megvilágítással, más műsorvezető által kommentált sportesemény közvetítésére. 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A hangalámondó, valamint a vágószobák megépítésekor is a minőség volt a legfontosabb szempont. A négy vadonatúj, modern eszközökkel felszerelt hangalámondó szoba mindegyike professzionálisan hangszigetelt, akárcsak a vágók számára kialakított kuckók, ahol szintén a jelenleg elérhető legjobb minőségű eszközök állnak a szakemberek rendelkezésére. 

 

 
 
 
 
Az adáslebonyolító szoba berendezése is jelentősen átalakult. A szokásos adáskijátszó, rögzítő és feliratozógépeken kivül helyet kapott egy Sony Vegas-szal ellátott számítógép is, valamint egy nagyfelbontású szélesvásznú LCD televízióra csatlakoztatott Sony AnyCast Station is, amely az élő közvetítések alkalmával hivatott az adáslebonyolító személyzet munkáját megkönnyíteni. 
 
 
 
 
 
 
 
 Az átalakítások költsége titok, azonban az adáslebonyolító szoba felszerelésének összértékét sikerült kiderítenünk. A romániából érkezett specieális munkások állítása szerint a helység értéke nagyjából 40 millió forint. 
 
 
 
 
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://paulharding.blog.hu/api/trackback/id/tr741569023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása